Cuenca

Vi tog af sted omkring 1. oktober, men alligevel var vejret strålende. Den første dag, vi var der, var der over 30 grader. Cuenca ligger ca. 180 km fra Madrid og turen tog ca. tre en halv time i bil. Vi så ikke meget til selve byen, da vi boede i Mimis mors hus, som lå lidt udenfor centrum. Vi fik dog set nattelivet et par gange.

Cuenca har en hyggelig gade med diskoteker, hvor man kan gå fra sted til sted natten igennem alt efter pengepung og musiksmag. En af dagene gik vi op i den gamle bydel af Cuenca. Den er bygget op ad et bjerg, og efter en masse trappetrin og skrånende smalle gader, når man op til højdepunktet, domkirken.

Domkirken er stor og smuk, men har man besøgt mange spanske byer, har man også set mange lignende kirker. Vi prøvede at gå indenfor, men fortrød, da man skulle betale entré. Går man endnu højere op, har man udsigt over hele omegnen.

På det højeste sted ligger en beværtning, som lever af at levere en strålende udsigt over Cuenca. Tjenerne her har forrygende travlt. De løber frem og tilbage, hvilket får en til at føle sig lidt uvelkommen. De serverer en dejlig sangría, som kan dulme nerverne, hvis man har lidt problemer med højden.

Nedturen inkluderer Cuencas vartegn: en meget gammel, smuk bro, som går over en dyb kløft. På den ene side af kløften kan man se de karakteristiske huse, som nærmest ”hænger” uden på klippen. Dette byggeri er Cuenca også meget kendt for. Der må være en fantastisk udsigt fra broen, men den kan jeg desværre ikke berette om, da min højdeskræk tvang mig til at fokusere på det frelsende fastland på modsatte side.

En sidste ting, som er værd at nævne fra Cuenca, er en fremragende tapasbar. Den ligger nærmest for foden af den trappe, som fører op til domkirken. Den hedder La Bodeguilla de Basilio (reklamelink). På servietterne står der om menuen: “Pruebe nuestras Patatas a lo Pobre/ Con huevos fritos de corral/ y las chuletillas de Lechal / asadas al sarmiento.”

Vi bestilte hver en øl (vi var seks personer: Mario, Pablo, Ana, Mimi, Jens Henrik og jeg), og med øllene kom en kæmpe tallerken med tapas. Der var kartofler og æg (som lovet på servietten), jamón og røde og grønne pebre. Alt sammen stegt i masser af velsmagende olivenolie. Efter tre øl, var humøret højt, og alle havde fået, hvad de kunne spise – helt gratis! Uhm! Virkelig velsmagende tapas!

Charmen ved Cuenca er den gamle bydel, mens den nye del er noget provinsiel og ikke noget særligt.

Her er adressen til en af de bedste tapasbarer, jeg har besøgt i Spanien:

La Bodeguilla de Basilio
Calle de Fray Luis de León 3
Cuenca
+34 969 235 274

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.