Tapas - billig mad i Madrid

Hvis man ikke har appetit til det helt store ædegilde i dagens varmeste timer, kan man i stedet gå på tapasbar.

Tapa betyder egentlig låg, og udtrykket stammer (efter sigende) fra en tradition, hvor man fik en skive chorizo (en krydret pølse) eller en skive jamón serrano (tørret skinke) til at lægge over sit vinglas for at undgå at der kom fluer i.

Denne lækkerbidsken var gratis, og traditionen er bevaret, men sortimentet af tapas er udvidet betydeligt. De almindeligste gratis tapas omkring Madrid er tortilla de patatas (kartoffelomelet), en skål chips eller saltede majs, queso manchego (manchego-ost) eller jamón serrano.

Hvor findes de gratis tapas?

Der findes to slags tapas: dem, som man bestiller fra et menukort, og som man betaler for, og dem, som er gratis. De gratis tapas er især udbredt i Sydspanien, hvor de nogle steder udgør et helt lille måltid, som man altså får serveret gratis til sin øl.

Hvor finder man mon de gratis tapas? Næsten alle steder, hvor man kan få serveret en fadøl, kan man få tapas, men kvaliteten er meget svingende. Et godt tip er: gå aldrig efter steder, der ser dyre eller 'turist-agtige' ud - der kommer mange turister, og restauranter ved at de kan få folk til at betale for det, som man andre steder får gratis.

Gå i stedet efter en snusket lille bodega i en sidegade, hvor der flyder på gulvet med servietter. Det vidner nemlig om mange lokale gæster, der har tørret fingrene eller munden efter et par velsmagende tapas.

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.