10 ting du kan lave i Barcelona

1. La sagrada familia

La Sagrada Familia, på dansk, Den Hellige Familie, er vel nærmest obligatorisk stof på enhver Barcelona-farendes liste over besøgsmål i den catalanske hovedstad.

La Sagrada Familia, navnet henviser til den hellige familie bestående af Jomfru Marie, Josef og Jesus, ligger i centrum af Barcelona i bydelen Eixample. Byggeriet blev påbegyndt i 1882, men året efter overtog Antoni Gaudí det, der skulle blive et livslangt projekt og besættelse for ham, den catalanske modernismes fremmeste figur.

Ønsket om at få bygget en ny kirke, stammede oprindeligt fra en boghandler ved navn Josep Maria Bocabella. Denne frygtede inderligt at den buldrende industrialisering, der i Spanien tog fart i slutningen af 1800-tallet, helt ville gøre det af med den katolske tro.

Den dag i dag bygges der stadig på den katradral-store kirke, der er indlemmet i UNESCO World Heritage Site. Et imponerende syn slår en i møde, når man nærmer sig de otte tårne, der hver rager 94 meter op i himlen. Endnu mere imponerende er kirken set indefra med et utal af symboler, henvisninger og detaljer, der kan taget vejret fra de fleste.

Se mere på: http://www.sagradafamilia.org/en/

2. Casa Batllo

Ligger i hjertet af Barcelona. Det blev bygget i 1904 designet af Antoni Gaudí. Bygningen i sig selv er unik, krum, drejet og dekoreret med mosaik. Indvendigt kan den besøgende få et nærmere indblik i Gaudís vilde modernistiske ideer og design.
Se mere på: https://www.casabatllo.es/en/

3. Park Güell

Vil man se mere til Gaudís besynderlige, snoede konstruktioner er Park Güell stedet. Det er en offentlig park bygget i perioden 1900-1914, og parken er sidenhen blevet optaget på Unescos globale liste over bevaringsværdige steder.
Modernismen i Barcelona var ikke bare en æstetisk retning, men også en kulturel-politisk bevægelse, der med pengestærke magnater i ryggen, ønskede at revitalisere og opdyrke den catalanske identitet, og her indtog Gaudí en særlig status.

Terasser, snoede veje og ypperlige keramiske fliser møder man på sin vej gennem parken, der også frembyder en fantastik udsigt over Barcelona-by.

Se mere på: https://www.parkguell.cat/en/

Gaudís særlige stil sætter sit præg på store dele af Barcelona.

4. Eixample Barrio

La Sagrada Familia ligger som ovenfor nævnt i Eixample Barrio og bydelen, der er den nyere del af det centrale Barcelona, er også et bekendtskab værd. I Eixample kan ses en uhyre masse art nouveau palæer, for kvarteret er spækket med særegen og seværdig arkitektur. Dette er det mondæne område i Barcelona med butikker med alle de kendte og dyre mærker.

Se mere på: https://www.barcelona-tourist-guide.com/en/areas/eixample-barcelona.html

5. Barri Gòtic, Det Gotiske Kvarter

Hvor Eixample er det nyere og mondæne del af Barcelona, der er Gòtic , den ældste. Seværdighederne ligger nærmest som perler på en snor i det atmosfærefylde Barri Gòtic, der blandt meget andet huser La Generalitat, Cataloniens Regeringsbygning og Barcelonas Katedral.

Man finder huse fra middelalderen og rester af bygninger helt tilbage fra Romertiden. Det bedste ved bydelen er dog nok de snævre, labyrintiske gader, der ligesom har modstået tidens gang og den moderne metropol omkring sig og fører den nysgerrige besøgende ind i små hengemte tidslommer.

Se mere på: http://www.barcelonaturisme.com/wv3/en/page/376/barri-gotic.html

6. Barceloneta Beach

En ægte sandstrand mit inde i storbyen! Barceloneta er en lille bydel i det gamle fiskerkvarter, hvor de lokale kommer for at nyde tapas og den smukke udsigt langs marinaen, tage en dukkert i havet eller solbad i det solgule sand.

Barcelonata Beach menes at have inspireret forfatteren Miguel de Cervantes til fortællingen om hans helt, Don Quijotes, sidste slag mod Ridderen af den hvide Måne. Det menes at være der, hvor Ridderen af den bedrøvelige skikkelse måtte strække lanse for sidste gang.

Find flere oplysninger om Barceloneta Beach her.

7. Camp Nou

For enhver bare mildt sportsinteresseret er der vel ingen vej uden om en tur til fodboldgiganterne F.C. Barcelonas hjemmebane, Camp Nou. Stadionet blev indviet i 1957, og efter flere ombygninger er der i dag plads til lige under 100.000 tilskuere på det smukke stadion.

Ud over at se plænen hvor Neymar, Messi og Suarez slår deres folder, er museet også et besøg værd – det mest besøgte i Barcelona – , og så er der også en Barca-butik med alt den merchandise, man kan tænke sig.

Se mere på: https://www.fcbarcelona.com/tour/buy-tickets

8. La Rambla

La Rambla eller Las Ramblas er den berømte og farverige fodgængerboulevard, der løber 1,2 kilometer fra Port Vell til Placa Catalunya.

På en tur ned ad Ramblaen oplever man fest og farver med gadeskuespillere, malere, blomsterstande, fuglehandlere og blomsterbutikker med meget mere.

Her handler det om at se og blive set, og forretningsfolk, gøglere, turister og ludere og lommetyve(vær opmærksom på sidstnævnte!) blander sig mellem hinanden i det store menneskehav, der bevæger sig op og ned af Barcelonas berømteste gade, der engang blot var et flodleje.

9. Picasso museum

I Barcelona befinder sig det største galleri i verden for den verdensberømte kunstner fra Malaga, Pablo Picasso. Picassos værker hænger her i atmosfærefyldte gotiske palæer fra det 13. og 14. århundrede.
Pablo Picasso studerede på det velrenommerede kunstakademi I Barcelona, La Lonja, hvor hans far i øvrigt også underviste og arbejdede.

Museet blev åbnet i 1963 og huser mere end 3500 værker af den produktive kunstner. Dog finder man ikke her det berømteste værk af Picasso, ’La Guernica’, for det hænger ikke her, men i hovedstaden Madrid på Reina Sofia-museet.

Se mere på: http://www.museupicasso.bcn.cat/en/

10. Castell de Montjuïc

173 meter over havneniveau rejser den gamle fæstning og senere fængsel, Castell de Montjuïc sig op over Barcelona. Med 360 graders udsyn var det en ideel forsvarsbastion. Det første fundament for fæstningen blev lagt i 1640. Og allerede året efter kom det i brug, da catalonierne gjorde oprør mod den spanske centralmagt. I 1751 blev den gamle fæstning fjernet og en ny konstrueret af arkitekten og ingeniøren, Juan Martin Cermeño. Det er den fæstning, vi ser i dag.

Castell de Montjuïc har siden Cataloniens nederlag til kongemagten i Madrid i 1714 været et symbol for mange cataloniere for undertrykkelsen under en ’fremmed’ spanske centralmagt.

Under Den Spanske Borgerkrig brugte begge sider fæstningen som fængsel, hvor politiske modstandere blev tortureret og ofte skudt. Lluís Companys, der var præsident for La Generalitat, selvstyret i Barcelona, sad blandt mange andre fængslet her og blev efter ordre fra nationalisternes leder, Franco, henrettet.

Det er derfor et uhyre vigtigt historisk sted, der har en central plads i den catalonske selvopfattelse. Derudover er der en helt fantastisk udsigt ud over byen og kysten. Der er mulighed for at komme med svævebane til dette must see i Barcelona.

Se mere på: http://ajuntament.barcelona.cat/castelldemontjuic/en/visit/admission-and-opening-times

 

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.